Međunarodni dan sestrinstva u Hrvatskoj obilježen je već tradicionalnom organizacijom Međunarodnog tjedna sestrinstva koja je trajala od 05. do 12. svibnja 2019. godine. Organizatori su kao i predhodnih godina bili Hrvatski nacionalni savez sestrinstva, Hrvatska komora medicinskih sestara, Zdravstveno veleučilište, Nastavni zavod za javno zdravstvo ”dr. Andrija Štampar” te mnoge sestrinske udruge. Međunarodni tjedan sestrinstva održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva RH te gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića. Tjedan je započeo javnozdravstvenom akcijom na Međunarodni dan primalja, a završio sa zabavom Nurses H2O Party. Tijekom tjedna organizirane su brojne javnozdravstve akcije te predavanja učenicima srednjih medicinskih škola.

Svečana proslava održana je 07. svibnja u Gradskom kazalištu Komedija gdje su dodijeljena priznanja za iznimni doprinos promociji i razvoju profesije Vesni Konjevoda, Ani Ljubas i Adrianu Friganović. Središnje obilježavanje održano je na Zdravstvenom veleučilištu 08. svibnja, a nakon obilježavanja gradonačelnik grada Zagreba upriličio je prijem u palači Dverce.

Javno zdravstvena akcija sestrinskih  udruga 11. svibnja na Trgu Petra Preradovića bila je izvrsna prilika za predstavljanje rada medicinskih sestara zaintresiranom građanstvu. Tjedan sestrinstva bio je odlično praćen u medijima te je bio izvrsna prilika za promidžbu sestrinske profesije.